10 priorități pentru
sectorul 4

01

Timp petrecut cu familia,
acasă sau în parc,
nu blocat în trafic

Imaginați-vă că puteți petrece mai puțin timp în trafic, alergând între școli, grădinițe și creșe. Copiii noștri pot avea acces rapid și sigur la educație de calitate, fără drumuri lungi și aglomerate, dacă investim în ele.

Sau dacă am petrece și mai puțin timp pe drumul de la birou acasă. Vreau să avem locuri de muncă bine plătite în propria noastră comunitate! Putem fi o alternativă la nordul Capitalei. Ne propunem să dezvoltăm un Parc de Business pe locul fostei platforme IMGB din Sectorul 4.

Vreau și trebuie să construim școli, grădinițe și creșe în sudul Sectorului 4. În următorii 2 ani vom deschide cel puțin o școală, o grădiniță și o creșă în zona Metalurgiei.

Locurile de joacă și de recreere nu trebuie să mai lipsească din comunitățile noastre. Trebuie să oprim dezvoltarea bloc lângă bloc care ne transformă cartierele în viitoare ghetouri unde nimeni nu mai dorește să se mute.

Sectorul 4 poate fi un exemplu de dezvoltare urbană inteligentă și prietenoasă, unde fiecare contează și fiecare se simte acasă.

02

Facturi mai mici și o
viață mai bună prin
reabilitarea blocurilor

Facturile mari la întreținere devin o problemă. Din fericire, avem o soluție: reabilitarea termică a blocurilor. Este nevoie de multă muncă și dorința de a găsi sursele de finanțare, locale, naționale, dar mai ales fondurile europene.

Îmi propun să transform reabilitarea termică a blocuri în principalul meu obiectiv bugetar. În prezent, peste 60% din blocurile din sector au nevoie urgentă de reabilitare. Putem face asta, în următoarele 2 mandate. Eliminăm orice dubiu legat de felul în care sunt alocate fondurile pentru reabilitări. Digitalizăm întregul proces și propunem o listă transparentă. Ordinea în care vor fi reabilitate blocurile va fi publică, astfel încât toți cetățenii să știe care este programul reabilitărilor.

03

Trotuarele prietenoase
cu oamenii, nu cu
mașinile

Vrem să refacem trotuarele distruse și îngustate de actualul primar.

În primul rând, trebuie să eliminăm bolarzii ilegali care împiedică accesul pe trotuare. Există soluții mai bune decât aceste blocuri de beton scumpe care sărăcesc an de an bugetul local. În locul lor, vom planta copaci și vom extinde spațiile verzi de aliniament, vom utiliza borduri înalte și stâlpi pentru a descuraja parcarea nedorită pe spațiile pietonale.

Ne vom asigura că trecerile de pe trotuare nu depășesc înălțimea de 1,5 cm și vom ușura accesul pietonilor cu mobilitate redusă.
Mersul pe jos este o metodă foarte sănătoasă de a te deplasa prin oraș și îl vom încuraja redând trotuarele oamenilor. În Sectorul 4 nu trebuie să mai existe nicio stradă fără trotuare sigure și accesibile.

04

Centrul istoric al
Sectorului 4

Scoatem la lumină bijuteriile
arhitectonice ale sectorului

Sectorul 4 nu înseamnă doar cartiere-dormitor. Deși neglijată și lăsată pradă mafiei imobiliare, zona istorică a sectorului nostru poate să devină un motor al dezvoltării și un plus pentru viața noastră.

Mă angajez să reabilităm și să refacem aceste zone pentru a recrea spații pietonale ideale pentru petrecerea timpului liber. Nu vreau să mai fim nevoiți să mergem departe atunci când vrem să ne relaxăm. Vreau și putem să facem asta aici, lângă casă.

Vom aloca fonduri substanțiale pentru refacerea patrimoniului istoric și cultural din sector. De exemplu, un punct important al eforturilor noastre va fi reabilitarea străzii Xenofon - singura stradă în trepte din București - pentru a-i reda frumusețea și autenticitatea.
Sau, de exemplu, ne propunem să restaurăm și să redăm comunității Uzina Electrică Filaret. Această clădire, un simbol al Bucureștiului, va fi readusă la viață și transformată într-un centru al activităților culturale și sociale din Sectorul 4.

Un nou spațiu pentru comunitate în jurul fântânii Zodiac,reconfigurăm intrarea din Parcul Carol prin transformarea într-o zonă pentru oameni. Acesta este un alt proiect ce va scoate în evidență valoarea istorică a Sectorului 4.

05

Sectorul 4, polul
antreprenoriatului din
București

Administrația trebuie să fie un partener al antreprenorilor, nu un inamic ca acum. Vom avea un sector atât de prosper pe cât de prosperi sunt locuitorii săi.

Pentru asta, vreau să încurajăm crearea de locuri de muncă bine plătite dar și antreprenoriatul. Strategia mea este să oferim sprijin tuturor celor care vor să deschidă sau să aducă mici afaceri în sector. Ne propunem să reducem birocrația în primărie. Vom elimina taxele abuzive pentru serviciile de salubrizare, dar și obligativitatea de a avea un contract de salubrizare pentru a putea obține orice act din partea primăriei. Vom adopta principiul “nu produci gunoi, nu plătești”.

Scopul nostru este de a crea un mediu de afaceri prietenos, în care antreprenorii se pot concentra pe dezvoltarea și extinderea activităților lor fără a fi împiedicați de obstacole administrative.

06

Aer mai curat și o viață
mai sănătoasă în
Sectorul 4

Extindem și protejăm spațiile verzi. Construim noi parcuri în sudul Sectorului și prioritizăm copacii în fața bolarzilor și betonului. Avem nevoie de mai multă umbră și mai mult aer curat pentru comunitatea noastră.

Vom impune controale riguroase pe șantierele din sector. Verificăm respectarea normelor de mediu și pentru a preveni poluarea în timpul lucrărilor de construcție. De asemenea, vom exercita presiune asupra autorităților naționale pentru a rezolva problema de la groapa de gunoi Vidra, în interesul sănătății și al mediului nostru.

Vom interzice suflantele de frunze, dar și utilajele de întreținere a spațiilor verzi cu motoare pe combustie și le vom înlocui cu unele nepoluante, pentru a reduce impactul asupra calității aerului.

Vom iniția un proiect pilot prin care vom finanța Grădini Comunitare la tine pe bloc. O grădină unde orice locatar să se poată bucura de relaxare, aer liber și recoltă chiar pe terasa propriului bloc.

07

Fără politică în școli!

Redăm independența financiară
pentru o educație deschisă și
performantă

Ne propunem să descentralizam fondurile pentru școli, oferind mai multă autonomie și resurse directe pentru fiecare instituție de învățământ. Eliminăm fondul clasei!

Dorim să acordăm mai multă putere părinților în deciziile referitoare la școlile copiilor lor. Educația copiilor noștri ne privește pe noi, părinții, și nu poate fi folosită politic sau oricum altfel de către altcineva. Vom facilita o colaborare eficientă între comunitate și școli.

Investiții strategice în infrastructură. O infrastructură școlară modernă, în apropierea locuinței.

Grădinițele de vară vor fi un deziderat pentru mandatul meu. Îmi doresc să oferim copiilor posibilitatea de a se bucura de activități educative și recreative pe tot parcursul anului. Ne propunem eliminarea treptată a învățământului în containere, asigurând condiții adecvate și moderne pentru procesul de învățământ.

Ne angajăm să finanțăm programe esențiale precum Școala după Școală și Masa Caldă, asigurând un mediu educațional complet și echitabil pentru toți elevii din Sectorul 4.

08

Parcări la locul lor

Haosul de pe trotuare și poluarea ne afectează tuturor calitatea vieții și sănătatea, indiferent cu cine am vota. Ne angajăm să dezvoltăm parcări pe verticală în toate zonele unde acest lucru este posibil.

Treptat, nu vom mai permitem mașinilor să fie parcate pe trotuare sau în spații nepermise. Aceasta este o soluție eficientă pentru criza de spațiu de parcare. De asemenea, vom stopa dezvoltările imobiliare care nu respectă legea privind numărul necesar de locuri de parcare, asigurând că fiecare proiect nou are suficiente locuri de parcare pentru rezidenți.

Vom opri comportamentul abuziv al Poliției Locale prin care se ridică mașini și se blochează roți deși acele mașini nu reprezintă un pericol iminent pentru trafic sau pietoni. Poliția Locală nu trebuie să fie un instrument pentru rotunjirea bugetului local!

Un alt obiectiv important este eliminarea corupției din procesul de atribuire a locurilor de parcare de reședință, garantând transparență și echitate în distribuirea acestor facilități vitale. Vrem să asigurăm că fiecare locuitor al Sectorului 4 are acces corect și egal la un loc de parcare construit de primărie.

09

Mai mult sport și
distracție, aproape de
casă, în Sectorul 4

Vreau să avem mai multe oportunități de mișcare în aer liber de calitate în comunitatea noastră. Dezvoltarea infrastructurii sportive și recreative este esențială pentru un stil de viață activ și sănătos.

Avem multe astfel de spații și baze care pot fi recuperate înainte de a încăpea pe mâinile mafiei imobiliare.

Vom recupera și reabilita baza sportivă Girueta din Drumul Găzarului. De asemenea, ne angajăm să deschidem curțile și sălile de sport ale școlilor pentru toți copiii din sector.

Ne vom concentra și pe dezvoltarea unor noi zone dedicate restaurantelor, barurilor, street food-ului și cinematografelor în aer liber în sectorul nostru pentru a oferi locuitorilor posibilitatea de a se relaxa și socializa în propria lor comunitate.

Ne propunem recuperarea din abandon și reabilitarea Cinematografului Flamura pentru a-i reda valoarea de altădată. Cinematograful de cartier.

10

Vom avea mai multă
grijă de sănătate și de
seniorii noștri

Comunitatea și interacțiunea umană adună ani la viață. De aceea, vom promova activ un stil de viață activ prin socializare în rândul persoanelor în vârstă din comunitate.

Creștem finanțarea pentru Clubul de seniori din Aleea Covasna și deschidem un nou centru pe locul clădirii ADP din Parcul Lumea Copiilor - Strada Pridvorului. Activitățile de socializare și implicare în viața comunității pot fi extinse prin diferite activități desfășurate în parcul Lumea Copiilor precum sport în aer liber, plimbări, dans și promovând conceptul de îmbătrânire pro activă. În Sectorul 4, conform datelor disponibile, sunt 74.225 pensionari, însă Clubul de Seniori din Aleea Covasna are o capacitate de doar 80 locuri pentru activități de zi cu aceștia.

Programul “Brățara vieții”, inițiat de administrația USR în Sectorul 1 va fi implementat și în Sectorul 4. Acest sistem oferă o soluție de monitorizare permanentă pentru persoanele în vârstă sau vulnerabile, foarte necesară pentru cei singuri. Prin intermediul unei brățări purtate 24 de ore din 24 și a unui telefon asociat, utilizatorii pot apela rapid asistența medicală în caz de urgență. Specialiștii din cadrul unui centru permanent de monitorizare vor putea reacționa imediat la semnalul de alertă, evaluând situația și coordonând intervenția medicală necesară.

Acest program va fi disponibil gratuit pentru pensionarii și salariații din Sectorul 4 cu venituri reduse, precum și pentru șomeri, persoanele cu handicap sau instituționalizate în centrele rezidențiale.

VINO ALĂTURI DE NOI

MAI SUNT MULTE DE FĂCUT